Ce să știți despre durerea de dinți palpitantă
Ce să știți despre durerea de dinți palpitantă

Ce să știți despre durerea de dinți palpitantă

Durerea de dinți palpitantă indică de obicei că există o vătămare sau o infecție în gură. În cele mai multe cazuri, aceasta va fi o cavitate sau un abces.

O persoană nu poate diagnostica cauza durerii de dinți palpitante bazate pe simptomele lor și nu este întotdeauna posibil să se vadă răni sau abcese. Prin urmare, este important să vedem un dentist pentru a palpita durerea dinților cât mai curând posibil.

Acest articol discută despre cauzele cele mai probabile ale durerii de dinți palpitante și ale tratamentelor lor.

Există multe Posibile cauze ale durerii de dinți palpitante, iar cauza va determina opțiunile de tratament.

Aparate dentare

Aparate dentare noi sau recent ajustate, în special bretele sau căptușeala ortodontică, mișcă lent dinții. Această mișcare poate provoca dureri și sentimente de presiune. O persoană poate simți palpitantă în toată gura sau cardio active forum pareri într -o anumită zonă.

Această durere nu este periculoasă și nu este de obicei un semn că ceva este grav greșit.

O persoană poate gestiona de obicei durerea cu durerea de vânzare (OTC) Relievers, cum ar fi ibuprofen.

Cu toate acestea, dacă durerea este insuportabilă sau nu se îmbunătățește în câteva zile, o persoană ar trebui să -și vadă ortodontul.

carii și cavități

carii dentare se referă la descompunerea dinților. Cariile semnificative pot provoca cavități, care sunt găuri sau gropi în dinți.

În timp ce unele cavități foarte severe pot provoca găuri vizibile, nu este întotdeauna posibil să se vadă cariile dinților. Un dinte palpitant poate fi un semn că decăderea a deteriorat dinte suficient pentru a răni nervul și a provoca dureri.

Un stomatolog poate trata cariile și cavitățile, cu amploarea daunelor care determină tratamentul precis. Uneori, o umplutură va fi suficientă, dar pentru daune mai severe, o persoană poate avea nevoie de un canal radicular, extragerea dinților sau o altă procedură.

Infecțiile dentare

O infecție în dinte sau gingii poate provoca dureri palpitante, precum și alte simptome, inclusiv umflarea pe față sau gură.

acestea Infecțiile apar de obicei atunci când o persoană nu caută tratament pentru o cavitate severă, dar se pot întâmpla și în urma unei intervenții chirurgicale orale sau a rănilor la gură. Infecțiile dentare pot crește sau se răspândesc, astfel încât acestea necesită un tratament prompt.

În majoritatea cazurilor, o persoană va avea nevoie de antibiotice, precum și tratament pentru cauza de bază. Aceștia ar putea necesita un canal radicular, îndepărtarea dinților, o intervenție chirurgicală orală sau un alt tratament.

OTC Durere Dureri poate ajuta în timp ce o persoană așteaptă îngrijire. Cu toate acestea, o persoană ar trebui să vadă un dentist cât de repede poate - în mod ideal, într -o zi sau două.

Leziuni la dinți sau față

O vătămare a dinților sau a feței poate rupe sau sparge dinții. Această vătămare ar putea apărea ca urmare a unui incident sau accident legat de sport.

Aceste leziuni pot să nu fie întotdeauna vizibile, în special dacă dintele se rupe sub gumline. Durerea poate fi severă și o persoană poate observa umflarea. Fără tratament, leziunile pot duce la infecții.

Uneori, o umplutură ruptă provoacă durere. O lovitură bruscă a feței sau a gurii poate sparge o umplutură, dar umpluturile se pot rupe și cu timpul.

Este important să vedem imediat un medic dentist sau un medic în urma unei lovituri la gură sau față. O persoană poate avea un os rupt care necesită tratament, dinți rupți care au nevoie de reparații sau alte răni.

boala gingiilor

Boala gingiilor provoacă inflamație și durere în gingii și în jurul. În timp ce infecțiile pot provoca boala gingiilor, acumularea plăcii este cea mai frecventă cauză. Persoanele cu boală a gingiilor pot avea dureri de gumă, dinți palpitași sau gingii de sângerare.

Tratamentul bolii gingiilor presupune îndepărtarea plăcii și tartrului înainte de a adopta practici mai bune de igienă orală, inclusiv periajul frecvent al dinților și ața. O apă de gură medicamentoasă poate ajuta la ușurarea inflamației.

email slab

Când emailul - care formează stratul exterior al dinților - se uzează, poate determina dinții să fie sensibili, în special la frig sau la căldură. De asemenea, o persoană poate observa dureri înțepătoare sau palpitante.

Evitarea declanșatoarelor poate ajuta, iar unii oameni găsesc alinare de pasta de dinți pe care producătorii au creat -o special pentru dinții sensibili. Cu toate acestea, este important să vedem un dentist pentru a trata daunele emailului de bază.

Tratamentul ar putea implica o umplutură sau o coroană sau sigilarea dintelui.

Sinuzita

Sinuzita este inflamația sinusurilor, care sunt căile respiratorii din spatele nasului. Există multe cauze potențiale, inclusiv infecții, alergii și reacții autoimune.

Simptomele sunt similare cu cele ale răcelii comune și includ descărcarea nazală, un nas blocat, dureri de cap și dureri de dinți. Sinuzita poate provoca o serie de probleme stomatologice, inclusiv dureri de dinți palpitante.

Cauza va determina opțiunile de tratament, care includ antibiotice, chirurgie și modificări ale stilului de viață.

a izbucnit sau a afectat înțelepciunea Dintii

Dintii de înțelepciune sunt în partea din spate a gurii si pot apărea la vârsta adultă. Această apariție poate provoca dureri de dinți palpitante.

dinții de înțelepciune afectate pot crește în unghiul greșit, afectând dinții din apropiere și provocând disconfort.

Medicamentul pentru ameliorarea durerii poate ușura simptomele, dar îndepărtarea chirurgicală Dinte de înțelepciune poate fi necesar în unele cazuri.

bruxismul (măcinarea dinților)

bruxismul, sau măcinarea dinților, este o afecțiune comună care poate provoca dureri de dinți palpitante.

O persoană cu bruxism poate încleșta maxilarul și își macină dinții împreună, fie când este trezi, fie în timpul somnului. Există multe cauze posibile.

Un tratament primar pentru bruxism este poartă o gardă de gură.

Durere menționată

Durerea menționată se întâmplă atunci când o persoană simte durere într -o altă parte a corpului din cauza unei leziuni în altă parte. De exemplu, o persoană cu mușchii maxilarului sau gâtului încordat se poate simți palpitantă în gură.

În unele cazuri, o persoană poate fi capabilă să găsească sursa durerii apăsând pe mușchii din apropiere pentru a vedea dacă asta este provoacă durere în gură. Dacă se întâmplă, o leziune musculară poate fi responsabilă pentru durerea orală.

Opțiunile de tratament vor depinde de cauza durerii.

zona zoster

Herpes Zoster este un virus care provoacă o infecție numită zona zoster, care este o erupție dureroasă care poate dura zile până la săptămâni. Oamenii pot primi zona zoster după ce au variat. Persoanele în vârstă și cei cu un sistem imunitar slab sunt mai vulnerabili.

Este posibil, dar foarte rar, să obțineți o infecție cu zona zoster în gură. Această infecție poate provoca dureri palpitante, care apare de obicei înainte de o erupție cutanată. Erupția afectează de obicei doar o parte a gurii.

Medicamentul pentru ameliorarea durerii poate ajuta la gestionarea zosterului. Medicamentele antivirale pot ajuta, de asemenea, dar zona zoster nu este vindecabilă.

O persoană care crede că poate experimenta zona zoster ar trebui să vadă un medic.

când să contacteze un dentist

Persoanele care cred că durerea lor de dinți palpitantă se datorează unei leziuni minore pot întârzia să vadă un dentist și să vadă dacă simptomele se îmbunătățesc.

Cu toate acestea, dacă o persoană nu poate determina motivul durerii, Sau nu dispare, este important să vedem un dentist cât mai curând posibil.

Foarte rar, infecțiile stomatologice se pot răspândi în alte zone ale corpului, provocând o infecție gravă și potențială care poate pune viața în pericol.

A merge în camera de urgență sau de a căuta îngrijire urgentă este necesară dacă o persoană:

  • Dezvoltă o febră
  • are o față umflată
  • are probleme de înghițire sau respirație
  • pare confuz sau își pierde conștiința

Rezumat

Durerea dinților palpitantă este un semn că ceva nu este în regulă în sau lângă gură. Chiar dacă durerea nu se înrăutățește, este important să vedem un stomatolog să diagnostice și să trateze cauza.

Tratamentul precoce poate preveni infecții grave și probleme severe de sănătate, cum ar fi o infecție care se răspândește în alte zone a corpului.

  • Durere/Anestezice
Știrile medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații . Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare - inclusiv studii, referințe științifice și statistici - în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .
-->