Естествени начини за лечение на предсърдно мъждене
Естествени начини за лечение на предсърдно мъждене

Естествени начини за лечение на предсърдно мъждене

Горните камери на сърцето обикновено бият в редовен, координиран ритъм с долните камери на сърцето. При предсърдно мъждене горните камери на сърцето могат да изтръгнат от ритъма.

Резултатът е нередовен сърдечен ритъм, който може да причини симптоми, като задух, слабост, сърцебиене и понякога сърдечно мърморене. Състоянието може да доведе и до развитие на кръвни съсиреци в горните камери, което може да причини удар.

лечението на предсърдно мъждене (A-FIB) може да варира в зависимост от симптомите, които хората изпитват. Въпреки че е важно хората да следват съветите на лекар, свързани с лечение с A-FIB, те също могат да изберат да допълнят медицински лечения с естествени.

Естествени лечения

Въпреки че естествените лечения често не са широко проучени, има няколко лечения и дейности, които могат да помогнат за намаляване на симптомите и ефектите на A-FIB.

Те могат да включват акупунктура, йога, достатъчно сън и намаляване или минимизиране на стреса.

Някои задействания за A-FIB включват:

 • Замърсяване на въздуха
 • Кофеин
 • Някои рецепта без рецепта, рецепта , и рекреационни лекарства

акупунктура

акупунктура, традиционен подход на китайската медицина, могат да помогнат на тези, които с A-FIB контролират сърдечната си честота, според проучване, публикувано в The Журнал, базиран на доказателства Допълнителна и алтернативна медицина.

Акупунктурата включва прилагане на малки игли към конкретни точки върху тялото за насърчаване на енергийния поток. Точката на акупунктурата е свързана с контрола на проблемите с ритъма на сърдечния ритъм, но все още са необходими повече изследвания.

Йога

Йога е практиката на дълбоко дишане, медитация и пози на тялото. Показано е, че редовната йога практика в продължение на 1 час, 3 дни в седмицата намалява количеството на епизодите на A-FIB, според едно проучване.

Въпреки че точният начин, по който йога намалява честотата на A-FIB, не е известна, изследователите предполагат, че йога може да намали стреса и възпалението, което уврежда сърцето, както и да намали сърдечната честота на човек. ;

В преглед на настоящите проучвания относно WXKL и предложените му ефекти авторите установяват, че приемането на билката може да има следните ефекти:

 • Намаляване на промените в сърцето, което може да може Възникват в резултат на A-FIB
 • Подобряване на поддържането на редовен ритъм
 • имат подобни ползи като бета-блокерския соталол при поддържане на редовни сърдечни ритми
 • Намалете Симптоми, свързани с A-FIB, като стягане на гърдите, сърцебиене и затруднено сън

Въпреки това, изследователите отбелязват, че няма значително количество проучвания или препоръки относно дозировка за WXKL.

Друго проучване изследва ефектите на традиционната китайска медицина (TCM) билки в сравнение с лекарствата, отпускани по лекарско предписание при лечение на A-FIB.

В края на проучването изследователите направиха следните заключения:

 • Потребителите на TCM имат намален риск от инсулт (1,93 процента) в сравнение с потребителите, които не са TCM (потребители (потребители не-TCM ( 12,59 процента).
 • Потребителите на TCM, които са били жени или по -млади от 65, изпитват най -големи ползи за намаляване на инсулт.
 • Тези по -възрастни от 65 -годишна възраст не изпитват значителен намален риск от инсулт.

Въпреки това е важно да се отбележи, че една китайска билка, наречена Дан Шен, може да взаимодейства вредно с варфарин, по-тънък кръв, който лекарите често предписват на хора с A-FIB.

Изследователите отбелязаха, че има няколко ограничения в проучването. Например, те не проследяват нито един от факторите на начина на живот на участниците, които биха могли да повлияят на риска им. Участниците също биха могли да използват други билкови лекарства, които изследователите не са били запознати.

Други билки и добавки, които могат да помогнат за лечение на AFIB, според списанието за торакални заболявания, включват:

 • Barberry (Berberis)
 • Cinchona
 • hawthorn
 • motherwort
 • omega-3 fatty acids
 • shensongyangxin

Substances to avoid

Навиците на начина на живот и яденето на определени храни и напитки може потенциално да предизвика епизоди на A-FIB. Един такъв навик е пушенето. Други примери включват:

 • Пиене на алкохол Прекомерно: Не повече от 1 до 2 алкохолни напитки за мъж всеки ден и не повече от 1 питие на ден за жени. Хората на възраст над 65 години трябва да имат не повече от 1 алкохолна напитка на ден. Умерените до тежки пиещи алкохол са 1,35 пъти по-склонни да имат A-FIB, отколкото не пиене.
 • Консумирането на излишните количества кофеин. Около 400 милиграма кофеин е безопасна горна граница за възрастни ежедневно. Това е приблизително същото като четири сварени чаши кафе.
 • Вземане на кашлица и студени лекарства, които съдържат стимуланти, като декстроморфан или сироп с кашлица-кашлица. на "тъмна" риба седмично. Според едно проучване, яденето на повече от 4 порции тъмна риба, като сьомга, риба меч, синя рибка, скумрия и сардини, всъщност може да увеличи риска от A-FIB.

Някои хора са по -чувствителни към лекарства и добавки от другите. Ако човек забележи, че яденето на определена храна или напитки увеличава честотата на нередовни сърдечни ритми, те трябва да говорят със своя лекар.

Съвети за лайфстайл

Много хора с A-FIB имат състояние, наречено сънна апнея. Най -често срещаната форма е обструктивна сънна апнея, която кара човек да спре да диша за кратки периоди, докато спи.

сънната апнея може да отслаби сърцето, защото сърцето трябва да започне да работи по -усилено, за да компенсира изгубения кислород, когато човек спре да диша.

Симптоми, които предполагат, че човек може да изпитва сънна апнея, включват:

 • Казват им, че хъркат
 • Събуждат се през нощта с хъркане или неправилно дишане ;

  Здравният начин на живот като цяло има тенденция да насърчава здравето на сърцето. В резултат на това човек може да изпита намалена честота на A-FIB или да намали риска от симптомите им да се влошат.

  Примери за здравословни навици, които да следвате, включват:

 • Ядене на здравословна диета, пълна с плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни
 • Упражняване редовно
 • Управление на високото кръвно налягане както чрез лекарства, така и на естествени лечения, ако желаете
 • Избягване на излишък от приема на алкохол и кофеин
 • Управление на дългосрочните състояния, които биха могли да допринесат или влошат a -fib

Дългосрочни състояния, които биха могли да допринесат за A-FIB, включват високо кръвно налягане, сънна апнея, заболяване на щитовидната жлеза, диабет и хронично белодробно заболяване.

Според Американската сърдечна асоциация човек с A-FIB е пет пъти по-вероятно да има инсулт, отколкото някой, който няма история на сърдечни заболявания. Работейки за предотвратяване на сърдечни усложнения, човек може да живее по-здравословен живот с A-FIB.

 • Сърдечно -съдова/кардиология
 • Допълнителната медицина/алтернативна медицина
 • CAT 1
Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. https://harmoniqhealth.com/ Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници - включително проучвания, научни справки и статистика - във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents

-->